Trinn for trinn – hvordan gjør man?

Det er enkelt å komme i gang og jobbe med elektroniske fakturaer i Centsoft Invoice. Her får du en veiledning i hvordan tjenesten virker, i tre enkle trinn.

 

1. Fakturaen skannes

Når fakturaen kommer inn, tolkes den via en skanningssentral eller i skyen ved hjelp av tjenesten Readsoft online. Fakturaene skannes inn og sendes som PDF-er til en e-postadresse – og dukker så opp i Centsoft noen minutter senere.

Du kan også gi e-postadressen direkte til leverandørene dine, slik at de kan sende fakturaer som PDF direkte. På den måten slipper bedriften en masse post- og papirbehandling.

Centsoft har en unik integrasjon mot nettopp Readsoft online der man som brukere aldri trenger å logge inn på Readsoft. Verifisering av tolkningen skjer nemlig samtidig som man konterer fakturaen i Centsoft.

 

2. Fakturaene behandles i Centsoft

Når fakturaene har kommet inn i Centsoft, er det enkelt å åpne den aktuelle fakturaen og kontere eller sende den ut til attestering.

Systemet konfigureres ut fra attesteringsflyten deres, og fakturaen kan deles opp på flere konteringsrader og kan sendes til forskjellige personer. De rette personene får på den måten tilgang til å attestere direkte online, via nettleserne sine – hvor de enn måtte være.

Det er enkelt å følge status på fakturaene og å få ut forskjellige typer av rapporter. I og med at alle fakturaer finnes digitalt, er de også søkbare i systemet.

 

3. Automatisk til økonomisystemet ditt

Centsoft Invoice er fullt integrert med ditt eksisterende økonomisystem, noe som innebærer at alt du gjør i Centsoft, automatisk overføres til økonomisystemet uten manuell inngripen.

Centsoft henter også automatisk innstillinger fra økonomisystemet for de registrene som trengs for å kunne bokføre en faktura, som for eksempel leverandørregister, kontoregister og valutaer. Når fakturaen etterpå er kontert og klar i Centsoft, så går den direkte over og havner i økonomisystemet og er klar for betaling.