Spar tid, penger og minimer risikoen for feil

Her er systemet som gjør fakturabehandlingen enklere enn noen gang.

– Mange reduserer kostnadene sine med opptil 80 prosent, sier Christoffer Hartung, adm. dir. på Centsoft.

Mange norske bedrifter bruker unødvendig mye tid og penger på å behandle fakturaene sine. Et ineffektivt system øker dessuten risikoen for feil og at du pådrar deg unødvendige kostnader til forsinkelsesrente.

– I de tradisjonelle systemene må du åpne posten, ta frem en kopi av fakturaen, legge den til attestering og etterpå sende den videre til økonomiavdelingen. Når den deretter er klar, må den bokføres igjen og deretter betales. Dette tar mye tid og er en ineffektiv måte å jobbe på, siger Christoffer Hartung, adm. dir. i Centsoft.

Bedriften hans har utviklet en unik måte å behandle fakturaer på som effektiviserer firmaets arbeidsflyt betraktelig. Systemet, Centsoft Invoice, brukes av over 10 000 personer hver dag og er mildt sagt enkelt å bruke.

Alle fakturaer går til en e-postadresse som du selv velger, og sendes deretter rett inn i systemet. Der kan økonomiavdelingen få full oversikt over alle leverandører og fakturaer som skal behandles og betales. Alt er også integrert med økonomisystemet deres, noe som gjør prosessen enda enklere.

– Det pleier å ta to timer å lære systemet for et firma som behandler 10 000 fakturaer per år. Grensesnittet er veldig enkelt og brukervennlig. Du har også tilgang overalt på og utenfor kontoret, og kan attestere fakturaer både på datamaskinen, nettbrettet og mobilen. Dessuten er det mulig å se automatisk hvilke bedrifter som kan sende e-fakturaer, sier Hartung.

De bedriftene som velger å bruke Centsoft Invoice, pleier å merke resultat straks, med reduserte kostnader på opptil 60 prosent. Grunnen til det er enkel: Holde orden. Da bruker de ansatte mindre tid på unødig papirarbeid og ingen fakturaer går tapt.

– Du får effekt allerede på dag én. De ansatte ser straks at de sparer flere timer hver dag, sier Hartung.